Merhabalar;
Ben Süleyman AKTAR. Istanbul Aydin Üniversitesi Türkçe Ögretmenligi bölümü lisans mezunuyum (2018). Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Yabanci Dil Olarak Türkçenin Ögretimi üzerine tezli yüksek lisans tamamladim (2023). TÖMER sertifikam var. Sertifikami Selçuk Üniversitesinden 1. olarak aldim.
Bunun disinda drama (120 saat), diksiyon, spikerlik ve sunuculuk (80 saat), is ve sosyal hayatta iletisim (48 saat), egiticinin egitimi(45 saat), zeka oyunlari ögreticiligi (44 saat), etkili ve hizli okuma (32 saat), usta ögretici oryantasyon kursu (30 saat), is güvenligi ve isçi sagligi (24 saat), ilk yardim (18 saat), hijyen egitimi (8 saat), kisisel stres yönetimi (ODTÜ), zor insanlarla bas etme(ODTÜ), kisisel farkindalik ve karar alma (Seminer), zorlu sartlar altinda motivasyon (Seminer), ögretmen egitimi (MEB ve Maya Vakfi) egitimlerim var.
Is deneyimim olarak Kanal 42 televizyonunda televizyon programi sunuculugu yaptim (Canli Yayin). Radyo Aydin' da radyo programciligi yaptim (Canli yayin). Halk Egitimi Merkezinde Yabancilara Türkçe egitimi verdim. H.E.M.’e bagli olarak Necmettin Erbakan Üniversitesinde diksiyon egitimi verdim.
1 yil 2 ay Avrupa Birligi tarafindan "Avrupa Birligi Bölgesel Güven Fonu" (EUTF) kapsaminda finanse edilen yararlanicisi Milli Egitim Bakanligi, uygulayicisi Birlesmis Milletler Yüksek Komiserligi (UNHCR) olan Geçici Koruma Kapsaminda Olan Suriyelilerin Türkçe Dil Ögrenimine ve Mesleki Egitime Erisiminin Artirilmasi Projesi'nde Türkçe ögretmeni olarak görev aldim. Istanbul Atlas Üniversitesinin Türkçe Biriminde Ders Saati Ücretli Ögretim Görevlisi pozisyonunda yabancilara yönelik olarak Türkçe derslerine girdim. Su anda ise bir buçuk yildan bu yana Istanbul Gelisim Üniversitesinde Ders Saati Ücretli Ögretim Görevlisi olarak yabancilara Türkçe derslerine girmeye devam etmekteyim.
Uluslararasi olarak PEGEM Akademi de yayimlanan Dinleme Egitimi ve Okuma Egitimi kitaplarinda üç farkli bölüm yazarligi yaptim. Ayrica Paradigma Akademi bünyesinde yayimlanan Ana Dili ve Yabanci Dil Olarak Türkçe Üzerine Arastirmalar adli kitapta “Yabanci Dil Olarak Türkçe Ögretiminde Türkiye Disinda Karsilasilan Sorunlar Üzerine Yapilan Çalismalarin Incelenmesi: Bir Meta-Sentez Örnegi” adindaki bölümün yazarligini da yaptim.
2022 yilinda 2 uluslararasi bildiri sundum. Birinden uluslararasi ödül aldim. Bu bildiriler de yabanci dil olarak Türkçe ögretimi alanindaydi. Son olarak 2023 yilinda “Yabanci Dil Olarak Türkçe Ögretimi Için Hazirlanmis Programlarin Ölçme ve Degerlendirme Yaklasimlari Üzerine Genel Bir Bakis” ile “Yabanci Dil Olarak Türkçenin Ögretiminde Kullanilan Ders Kitaplarindaki Ölçme Uygulamalarinin Sözlü Üretim ve Sözlü Etkilesim Becerileri Kazanimlarina Göre Incelenmesi” çalismalarini gerçeklestirdim.
16 Haziran 2022 tarihinde Istanbul Gelisim Üniversitesi Türkçe ve Yabanci Dil Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan düzenlenen 21. yy.’da Yabanci Dil Olarak Türkçe Ögretiminde Sürdürülebilirlik Çalistayinda Raportör olarak görev aldim.
Yabancilara Türkçenin ögretimi ile ilgili 2 akademik projede yer aldim. Biri Bilesmis Yüksek Komiserligine ait uluslararasi bir projeyken digeri ise Istanbul Gelisim Üniversitesinde gerçeklestirmis oldugum yerel bir projedir.
Yenilige ve gelisime çok açik bir insanim. Kendimi ve çalistigim kurumu daha iyi noktalara getirebilecegime inaniyorum ve kendime bu hususta güveniyorum.
Süleyman AKTAR.
Proje video linki: