2015 Yilinda Dokuz Eylül Üniversitesi Dilbilim bölümüne basladim. 2018 Yilinda tekrar sinava girerek yine ayni okulda Ingilizce Ögretmenligi bölümünü kazandim. 2022 Yilinda mezun oldum. Tabii ki 2015 yilindan mezun olasiya kadar olan süreçte pek çok kafede çalistim. Özel bir kursta Ingilizce Ögretmeni olarak ders verdim. Uzay Kampi Türkiye'de önce Counselor olarak basladim ve sonrasinda Program Supervisor olarak isten ayrildim. 2022 Eylül ayindan beri de Hawle Austria Group bünyesindeki Özkan Makina'da Genel Müdür Tercümani olarak görev almaktayim.
Tüm bu egitim ve is hayatim boyunca pek çok ülkeyi ziyaret etme ve pek çok farkli milletten insanlarla iletisim kurma imkani buldum. Ve derslerimde bu tecrübelerimden ögrendigim essiz bilgileri ögrencilerime aktariyor olacagim. Tabii ki kitapta yazilan dil bilgisi kurallari ve kelime bilgisi çok önemli. Ancak benim derslerimi diger derslerden farkli ve essiz kilan asil özellik, kitapta yazilan bu kurallarin ve kelimelerin gerçek hayatta nasil karsilik buldugu ve nasil karsilik bulamadigidir.
Derslerimde öncelikle ögrencinin ögrenme stilini kesfetmekle baslarim. Herkesin ögrenme sekli farklidir. "Kimisi ayni seyi 5 kere yazarak ögrenir, kimisi 100 kere" degildir. Dogrusu, "kimisi yazarak daha iyi ögrenir kimisi görerek ya da baska sekillerde". Bu fikirden yola çikarak öncelikle ögrenme stilinizi bilmek gerekir. Ondan sonra dersin akisi, yöntemi, içerigi ve dinamikleri size göre sekillenir. Su anki egitim sistemimizde de maalesef oldugu gibi "baliga agaç tirmandirmak" mantikli degildir.
Derslerim her ne kadar yetiskinlere yönelik olsa da, yukarida aktardiklarim isiginda yine de lise seviyesinde ders almak isteyen ögrencilerimiz olursa tabii ki seve seve yardimci olurum.
Unutmayin; kitap, dil bilgisi kurallari, kelimeler her biri ayri ayri önemli. Ancak gerçek hayat kitapta gördüklerimizden çok daha farkli.