Sinavlara hazirlikta akademik beceri ve plan/program kadar o programa uyabilecek potansiyeli ortaya koyabilecek bedensel ve psikolojik sagliga sahip olmak çok önemlidir. Bu nedenle önce kendini tanimani saglayarak ve çevresel kosullarini, artilarini/eksilerini analiz ederek baslayacagiz. Bunun için bazi teknikler kullanacagiz. Sonrasinda bir yol haritasi çizip gerektiginde yeniden düzenleyip yolumuza devam edecegiz.
Hayallere giden yol bugünden geçer. Bugün nasil hissettigin, olaylara verdigin tepkiler, o tepkiler ve davranislar da hayatini olusturur. Zaman zaman ümitsizlige kapildigimiz olur. Zihnimizin birçok tuzaklari vardir, karamsarliga çok yatkindir. Ama biz gerçekçi bakmayi ve o tuzaklara çekilmeden nasil hedeflerimiz dogrultusunda çalisabilecegimizi ögrenecegiz.
Bunu yapmanin yolu da önce kendimizi tanimak, degerlerimizi ve amaçlarimizi belirlemek; sonra zaman yönetimi, ders çalisma teknikleri, stres yönetimi, plan yapma, motivasyon gibi teknik konular üzerinde çalismaktan geçer.
Bu süreçte yeri geldiginde bir dost, yeri geldiginde bir ögretmen ve en çok da senin aynan olarak karsinda olacagim. Çünkü tüm tekniklerden öte senin kendinle, ruhunla, bedeninle kuracagin bag hayattaki basarinda belirleyici olacak. Ben sadece yol arkadasin olarak yaninda olacagim.
Ikimiz de kendi uzmanlik alanlarimizi konusturacagiz. Kendi sorunlarinin en iyi uzmani senden baskasi degil. Ben ise insan zihni konusunda uzmanim. Beynimizin buglarini kullanarak ve en önemlisi inanarak bu yolu adimlayacagiz. Ben sana sinavda derece vaat etmiyorum, kendi ilgi alanlarini kesfederek potansiyelinin en iyisini ortaya koymayi ve bu süreci sagligini koruyarak en güzel sekilde yürütmeyi vaat ediyorum. Çünkü hiçbir sey senden kiymetli degil.
Seninle sana dogru yapacagimiz bu gizemli, keyifli, mana ve gelisim dolu yolculuga çikmak için sabirsizlaniyorum. Görüsünceye kadar kendine çok çok iyi bak, çünkü sen degerlisin ve dünyanin sana ihtiyaci var.