Bir üniversite ögrencisi olarak hala ögrenmeye devam ediyor ve ögrenme teknikleri üzerine yogunlasiyorum. Kendi ögrencilerime de dikkatlerini artiracak ve yaslarina uygun tekniklerle, özellikle ilkokul ögrencileri için oyun içerikleriyle ilerlemeyi tercih ediyorum. Dil ögrenmenin müfredattan bagimsiz, kisiye özel bir sekilde ilerlemesi gerektigini düsünüyorum. Hata yapmaktan çekinmek için degil, hatalarimizi birer egitim araci olarak kullanmak için buradayiz. Ön yargilari kirip cesareti artirdigimiz derslerimizle, daha iyi Ingilizce konusuyoruz.
Dil ögrenmeye dair müfredatimizdaki en büyük hata dil bilgisi odakli gitmek. Oysa dil bilgisi bir amaç degil, bir araç olmali. Kelime bilmeden dil bilgisi ögrenemeyiz. Bu yüzden daha dengeli ve okuma, yazma, dinleme, konusma olarak siniflandirdigimiz 4 yetenek üzerinden ilerliyoruz.
Ögrenci kitlemi çocuklarla kisitli tutmak niyetindeyim. Çünkü oyun terapisti olmayi hedefleyen bir psikoloji ögrencisiyim ve çocuklar üzerine staj deneyimlerim var. Daha fazla çocuk gözlemlemek, çocuklarin bakis açilari sayesinde ufkumu genisletmek istiyorum.
Pandemiyle beraber hayatimiza giren online egitimin en verimli oldugu durumlar bence özel dersler. Çünkü etkilesim içinde olmak sart ve ögrenci kendini toplu toplantilarda oldugu gibi geri çekmiyor. Bu yüzden online ders vermeyi bir avantaj olarak görüyorum. Pahali kitaplar aldirmak yerine gayet yeterli online platformlar üzerinden pratik yaptiriyorum.
Çocuklarla çalismak istedigim için velilerle de iletisim halinde olacagiz. Bu noktada velilerden ricam çocuklarini derse dair bir disiplin içine sokmalari, onlara ders için belli bir oda saglamalari ve konusulan saatlere riayet etmeleridir. Ayrica ders notlarinin bir arada tutulmasi için bir defter edinilmesi de gözden kaçmamalidir. Ve tabii ki, bir çocugu en çok besleyen sey "Bugün neler ögrendin?" sorusudur. Bu ve benzeri sorularla zaman zaman çocuklarin gelisim ve memnuniyetlerini kontrol ederek bana geri bildirimde bulunmalari benim de daha iyi dersler planlamama yardimci olacaktir.