Fransizca'yi nasil ögrenirsiniz? Bu, yeni baslayanlarin çogunun kendilerine sordugu bir sorudur. Bu makalede, Fransizca'yi hizli bir sekilde ögrenmek için izlemeniz gereken adimlar verilmektedir. Burada, baslangiç ??için ögrenebileceginiz kelime bilgisi, gramer ve çekimle ilgili ana noktalarin yani sira, çevrimiçi bulabileceginiz ana kaynaklara baglantilar ve hizli bir sekilde ilerlemek için b...
Fransizca'yi nasil ögrenirsiniz? Bu, yeni baslayanlarin çogunun kendilerine sordugu bir sorudur. Bu makalede, Fransizca'yi hizli bir sekilde ögrenmek için izlemeniz gereken adimlar verilmektedir. Burada, baslangiç ??için ögrenebileceginiz kelime bilgisi, gramer ve çekimle ilgili ana noktalarin yani sira, çevrimiçi bulabileceginiz ana kaynaklara baglantilar ve hizli bir sekilde ilerlemek için bazi ipuçlari bulacaksiniz.
Önce Ögrenmeniz Gereken Fransizca Dilinin Temelleri
Fransizca'yi kolay ve hizli bir sekilde ögrenmek için ögreniminizi organize etmeniz önemlidir. Bu bölümde, yeni baslayan biri olarak ögrenmeniz gereken kelime bilgisi, gramer ve çekimle ilgili birkaç noktaya odaklaniyoruz.
Temel Fransizca kelimeleri ögrenin
Fransizca nasil ögrenilir? Önemli olan baslamaktir. Fransizca zor bir dildir, bu nedenle karmasik derslere dalmadan önce bazi temel kelimeleri ezberleyerek baslayin:
Zamirler (ben, sen, o, biz, sen, onlar, onlar)
Temel fiiller (olmak, sahip olmak, gitmek, istemek, ögrenmek…)
Zarf dedigimiz küçük kelimeler (ayni zamanda, iyi, gibi, nasil, kötü, iyi, yani...)
Temaya göre kelime dagarcigi (vücudun bölümleri, evin odalari, hayvanlar, sayilar vb.)
Fransizca'da yeni kelimeler ögrenmek için düzenli olarak kelime kartlari hazirlayin. Ayrica bir tarafinda Fransizca kelimenin diger tarafinda ise çevirisinin yer aldigi bilgi kartlari olusturabilir ve bunlari gözden geçirmek için kullanabilirsiniz.
Tüm cümleleri ezberlemekten de çekinmeyin, bunlar Fransizcaya baslamak için çok faydali olacaktir, örnegin:
Nasilsin ?
Iyiyim sen nasilsin ?
Lavabo nerede?
Saat kaç ?
Kayboldum
Fransa'da yasiyorum
20 yasindayim
Benim adim Louis
Cümleleri ezberlemek, henüz gramer ve çekim konusunda uzman olmasaniz bile Fransizca konusmaya ve yazmaya baslamaniza yardimci olacaktir.
Fransizca dilbilgisi: bilmeniz gerekenler
Fransizca ögrenmenin en iyi yöntemi bile dilbilgisi ögrenmenizi gerektirecektir. Yine büyük bir parça olsa bile basit derslerle baslayin. Iste size yardimci olabilecek bazi adimlar:
Fransizcada isimler ve sifatlar.
Bir isim bir nesneyi, bir hayvani, bir kisiyi ve hatta bir yeri bile belirtebilir; örnegin “ev” veya “agaç”.
Bir sifat çogunlukla isim hakkinda daha fazla bilgi verir. Örnegin, "küçük" sifatiyla: "küçük bir ev" veya "küçük bir agaç".
Zaten genel kurali uygulayin: Bir sifat, cinsiyet ve sayi bakimindan bir isimle uyumludur. Diger kurallari daha sonra ögreneceksiniz: fiil sifati, isaret sifati vb.
Fransizca'da çogul.
Fransizca isim ve sifatlarin çogu çogul olarak “s” alir. “Küçük agaç”in “küçük agaçlara” dönüsmesi gibi.
Ancak ögrenmeniz gereken baska durumlar da var: Bazi kelimeler "x" alir ve digerleri "at", "atlar" gibi düzensizdir. Bu nedenle bunlari ezberlemeniz gerekecek.
Fransizca cümleler olusturun.
Fransizca ögrenmek ve iletisim kurmak için hizli bir sekilde cümleler kurmaniz gerekecektir. Fransizca'daki en basit cümle yapisi:
Konu + Fiil: Yemek yiyorum
Konu + Fiil + COD (dogrudan nesne): Bir agaç görüyorum
Fransizca ögrenirken renk kodlarini kullanin. Bu, daha hizli ilerlemek için kelimelerin yerini görsellestirmenize yardimci olacaktir.
Daha sonra olumsuz cümleleri ögrenmeniz gerekecek. Olumsuzlamanin farkli türleri vardir; en basiti:
Konu + do + Fiil + degil: Yemek yemiyorum
Sonraki adimlar, farkli olumsuzluk, ünlem ve soru türlerini ögrenmek olacaktir. Ama zaten temel bilgilere sahipsiniz!
Fransiz çekimiyle ilgili bazi kavramlar
Dilbilgisi gibi çekim de Fransizca konusmayi ögrenmek için gereklidir. Ögrenmeniz gereken ilk zaman, daha önce gördügümüz örneklerde oldugu gibi “Görüyorum”, “Yiyorum” gibi simdiki zamandir.
Fransizca'da fiiller üç gruba ayrilir. Bu önemlidir, çünkü fiilin grubuna bagli olarak çekimi farkli olacaktir:
Ilk grup, “yemek” gibi çogu “er” fiilini içerir.
Birinci grubun fiilleri asagidaki gibi konjuge edilir:
Ben yerim, Sen yersin, O yer, Sen yersin, Biz yeriz, Onlar yer
Ikinci grupta “büyümek” gibi “ir” içindeki fiilleri buluyoruz.