Her konuyu en eglenceli ve anlasilir sekilde anlatmaya çalisiyorum. "Neden?", "Nasil?", "Ne amaçla?" sorularina cevaplar vererek ezberci degil açiklayici bir egitim veriyorum. Ögrencimin seviyesine göre anlatim tarzimi degistiriyor ve böylece hizli ögrenenle hizli, yavas ögrenenle adim adim ilerleyebiliyorum.
Ingilizce, Türkçe, Matematik ve programlama (Python, C, C++) dersleri veriyorum. Ilk dersin sonunda ögrencimle bir yol haritasi olusturuyor ve egitim sonu için bir hedef belirliyorum. Ayrica gerektiginde ödevler veriyorum ki ögrencim konulari pekistirebilsin.
Derslerimi internet üzerinden veriyorum, okudugum için genelde mesai saatleri disinda, yani saat 17.00'den sonra ders verebiliyorum. Ücretsiz programlar olan Zoom, Skype, Discord veya Teams uygulamalarindan size en uygun olani kullaniyorum. Derslerimde sadece kendim konusmamaya dikkat ediyor ve ögrencimin kimi zaman soru-cevap, kimi zaman muhabbet etmek suretiyle hem sikilmamasini sagliyorum hem de interaktif bir süreç geçirdigi için daha kalici ögrenme hedefliyorum.
Ingilizce derslerini dört parçaya ayiriyorum: Konusma pratigi, Okuma (haber, hikaye, sosyal medya lügati vb.), Dinleme (video essay ve podcast'ler üzerinden), Yazma (seviyeye göre mektup, hikaye, diyalog, essay vb.). Bunlarin her birinde ayrica düzgün bir telaffuza (aksana) maruz kalinmasina dikkat ediyorum.
Türkçe derslerim dil bilgisi, paragraf, cümlede anlam ve kendini ifade etme olarak dörde ayriliyor. Kendini ifade etme kismi yazma veya konusma yöntemiyle cümleler kurdurma üzerine. Geri kalan kisimlari ise hem okuma, hem yazma, hem dinleme, hem de konusma yöntemleriyle isliyorum. Böylece ögrencim Türkçedeki kavramlari kafasinda daha iyi canlandirabilecek, sorulari çözmek için önünde yazili olan kagida bakmak zorunda olmadan, sözlülerde de basarili olacak.
Matematikte ya temelden basliyorum, ya da ögrencimin müfredatina uyuyorum. Konu anlatimi ve soru çözümü seklinde iki parça halinde ilerliyorum.
Programlama derslerim yeni baslayanlara yönelik. Sifirdan programlamanin ne oldugunu, seçtigimiz programlama dilini (Python veya C++, ögrencim hangisini ögrenmek istiyorsa) hangi alanlarda kullandigimizi anlatiyor, ardindan asama asama bu dili proje bazli bir sekilde ögretiyorum.