Benim ders islerken sik kullandigim bir cümle var, %1 yetenek %99 çalismak. Herkesin çaba gösterdiginde ve egitim aldiginda çok güzel isler çikartacagina eminim. Ilk derse çizgileri gelistirmekle baslar ve ölçü almayi ögretmekle ilerlerim. Resim çizerken nelere dikkat edilmelidir? Oran oranti nedir? Altin oran gibi vs. bir çok resim kavramini aktarmakla baslar ve kademe kademe bu konularda ilerleme sagladigimda gölgelendirmeyle birlikte oldukça ilerleriz.
3 ay içerisinde gördügü her seyi çizebilecek seviyeye getirmeyi hedeflerim. 1. ay natürmort çizimini gölgeli bi sekilde tamamlar. 2. ay portre çizimini ve tekniklerini kapar. 3. ay anatomi çalismasini tamamlar. Onlarca ögrencim bu 3 aylik süreçte temeli atarak saglam bir sekilde ilerledi. Renkli çalismalara geçmeden önce temeli atmayi önemsiyorum. Çünkü istedigin kadar güzel boyama tekniklerine hakim olsan da çizim hataliysa o resim kusurlu olacaktir. Kisinin seviyesine ve yasina göre bu yazdigim temel degiskenlik gösterebilir. Ders uzun veya kisa, daha kolay teknikler veya ileri seviye teknikler olarak kisinin seviyesine göre, anlayabilecegi sekilde anlatim saglarim. Çocuk yas gruplari için ise el ve göz koordinasyonu gelistirmeye yönelik çesitli çalismalar ile birlikte bazen ünlü sanatçilari tanitarak onlarin eserlerini keyifle çalisiriz. Farkli boyama teknikleri, 3 boyutlu resim yapmak, baslangiç perspektif gibi konulari da uygulatmayi önemli bulmaktayim.
Ve unutmayin ki sifirdan basladiginiz için korkunuz olmasin inanin isin tekniklerini bilip el ve göz gelisimini ilerletince çok basarili çizimler üreteceginize eminim.