Ögrenci Koçlugunun Ögrenciye Sagladigi Faydalar Nelerdir?
Ögrenci koçunun ögrencisi ve ögrencisinin ailesi ile kuracagi basarili ekip pek çok fayda saglamaktadir. Bunlardan bazilari su sekildedir;
Ögrenci nasil ders çalismasi gerektiginin ve yeteneklerinin kolayca farkina varabilmektedir.
Ögrenci sinav korkusu yada stresini üzerinden kolayca atabilmektedir.
Ögrenci kendi adina bir düzen ve disiplin kazanarak sorumluluk bilincine sahip olmaktadir.
Ögrenci koçlugu sayesinde ögrenci sahip oldugu beceri ve yeteneklerinin farkina vararak bunlari gelistirmeye çabalamaktadir.
Ögrenci sahip oldugu kötü aliskanliklar ve düzensizlikten siyrilmaktadir.
Ögrencinin hem ders hem de sosyal anlamda performans ve basarisi artmaktadir.
Ögrencinin kendisine bir hedef ve kariyer plani çizmesine yardimci olmaktadir.
Dersler hakkinda yapamiyorum yada anlamiyorum gibi olumsuz düsüncelerden uzaklasmasini saglamaktadir.
Ders çalisma konusunda plan ve program yapabilme ve de bu programlara uyum gösterebilme becerisini kazandirmaktadir.
Aile içi iliskilerde yasanan iletisim sorunlarinin çözümüne yardimci olarak ögrencinin psikolojik anlamda rahatlamasini saglamaktadir.
Ögrencide yasanan ani ruhsal degisimleri tespit ederek bunlarla nasil basa çikilabilecegi konusunda ögrencisini bilgilendirerek ögrenciye destek saglamaktadir.
Ögrenci koçu yönettigi süreç içerisinde ögrencinin en yakin arkadasi olur. Kendini tanimak isteyen bireylere oldukça iyi egitim süreci saglar. Ögrencilerin çevrelerine karsi bakis açisi degisir. Toplumda söz almaya baslar. Aktif bir sekilde ev, okul, aile ve diger iliskilerini en iyi sekilde yönetir. Kendini oldukça iyi hissetmeye baslayan ögrencinin hem sinavlarda hem de hayatinin diger bölümlerinde basarili olma ihtimali daha yüksektir. Gelecek nesillerimizin bilinçli bir sekilde gelismesi ve topluma daha yararli isler sunacak kisiler olmalari için bu koçluk süreci oldukça saglikli bir süreçtir. Bu yüzden ailelere bu konuda tavsiyede bulunuyoruz.
Ögrenci koçu, ögrenciyle birlikte okula gitmez, ona bunu yapmak zorundasin gibi cümleler kurmaz. Emrivaki yapmaz ve baski olusturmaz. Ögrenci koçlugu sürecinde ögrencinin kendi istegiyle bu sürece girmesi gerekir. Öte yandan aile baskisiyla bu süreç hiçbir sekilde verimli olmamaktadir. Bu yüzden ögrenci koçlugu için her ögrenciye ve velileriyle toplanti yapilir ve yapmak istedigi sorulur. Ögrencilerin bunu gerçekten istemesi durumunda süreç baslar.