Merhabalar
Erciyes Üniversitesi Türkçe Ögretmenligi bölümü mezunuyum. Ögretmenlik kariyerimde 2 yillik bir deneyimim var. Erciyes Üniversitesi bünyesinde bulunan Erciyes Üniversitesi Sürekli Ögretim Merkezi'nden aldigim Yabancilara Türkçe Ögretimi dalinda sertifikam bulunmaktadir. Bogaziçi Üniversitesi bünyesinde almis oldugum Diksiyon ve Iletisim Becerileri sertifikam bulunmakta. Dersimi islerken ögrencimin düzeyini belirleyip materyallerimi ona göre tasarlarim. Kullandigim yöntemler anlatma yöntemi, aktif ve etkilesimli katilim yöntemleridir. Dersin içerigi ilkokul Türkçeden ortaokul Türkçeye kadar her konuyu kapsamaktadir. Ilkokuma - Yazma becerisi de dahildir. Materyal olarak kendi kaynaklarimla ve ders yapraklarimla ögrencilerime destek olurum. Bu alandaki bilgiler sürekli olarak kendini yeniledigi için ( en basitinden Yazim Kurallari gibi ) aktüel bilgilere daha da hakimim.
Hedef kitlemi 3 baslik altinda gruplandirabilirim:
1. Ilkokul ögrencileri: Bu ögrencilerimle daha çok okuma ve yazma yeterlilikleri üzerinde çalisacagiz. Bazi ögrencilerimiz okulun hizina yetisemeyip bu konularda geride kalabiliyor yahut bu yazmada ve okumada çesitli sikintilari olabiliyor . Bunlari ögrencimle birlikte etkilesimli sekilde kesfederek daha iyi bir okuyucu ve yazma yeterliligine sahip bir birey olma adimlarini atacagiz. Bazi ögrenciler yapamayip sikilip pes edebiliyor. Neticede Türkçenin temelini ögreniyorlar ve temel ne kadar iyi atilirsa bina olan Türkçe dilini o kadar iyi kavrar. Bunun için ögrencime öncelikle sevdirerek ve eglenceli bir sekilde ders anlatimi yaparim. Bu konuda iyi oldugumu düsünüyorum.
2. Ortaokul Ögrencileri: Bu ögrencilerimle temeli atilan Türkçemizin konusma ve dinleme ile desteklendigi yine okuma ve yazma ile güçlendirildigi bölümdür. Bir araba düsünelim. Bu arabanin 4 tekerleginden her biri okuma, yazma, dinleme, konusma olsun. Bunlar arabayi ayakta tutar degil mi? Peki hareket etmesi için neye gerek vardir: Direksiyon. Iste burada Dil Bilgisi kurallari devreye girer. Bu düzeydeki ögrencilerimizle dil bilgisi kurallari üzerine yogunlasacagiz. 8. sinif ögrencileri için ek olarak Liseye geçis sinavlarinda büyük önem arz eden Türkçenin püf noktalarinda da yardimci olabilecegimi düsünüyorum.
3. Lise Ögrencileri: Bu düzeyde ögrencilerime hem Türkçe hem de Edebiyat dersleri anlatmakla mükellefim. Lisede bu Türkçe bu ikisini kaplar çünkü. Yogun bir müfredati olan Lise kurumlarinda bazen konular yetismez ve çogu konu yüzeysel islenebilir. Ayrica Üniversiteye geçecek gençlerime de saglam katkilarimin olacagini düsünüyorum.
Özel ders veriyorum:
-
Öğrenciler: Primary, Ortaokul, Lise Diplomasi
Eğitim: dereceler, kurslar ve sertifikalar